skip to Main Content

Een eigen motor betekent bewegingsvrijheid, maar met uw voertuig loopt u ook verkeersrisico’s. Ga daarom goed verzekerd op weg.

Waarvoor bent u verzekerd?

Met een motorverzekering bent u verzekerd voor materiële schade en letselschade die u met uw voertuig veroorzaakt en – afhankelijk van de gekozen verzekering – voor schade aan uw eigen voertuig. Er zijn drie soorten verzekeringen:

WA-verzekering

Als u onbedoeld schade veroorzaakt met uw motor bent u wettelijk aansprakelijk voor de financiële gevolgen, zowel voor materiële schade als voor letselschade. U bent daarom verplicht een WA-verzekering af te sluiten.
Het WA-risico is vaak niet gedekt als u met uw motor koeriersdiensten verricht. Gebruik uw eigen motor dus niet voor werk.

Cascoverzekering

Als u ook schade of diefstal van uw voertuig vergoed wilt krijgen, kies dan naast de WA-verzekering ook voor een cascoverzekering. Er zijn twee soorten cascoverzekeringen:

Beperkt casco

  • Schade ontstaan door brand, ontploffing, storm, diefstal, joyriding, botsing met loslopende dieren.

Volledige cascoverzekering

  • Dezelfde dekking als de beperkt cascoverzekering, plus:
  • Schade ten gevolge van een botsing, aanrijding, omslaan, te water of van de weg raken, etc. Ook als u daar zelf onopzettelijk schuldig aan bent.

Accessoires

U kunt ook accessoires meeverzekeren. Daarvoor betaalt u wel extra premie.

Ongevallenverzekering

Motorrijders maken 20 keer zoveel kans om te overlijden bij een verkeerongeluk dan inzittenden van een auto. Daarom bespreken we ook met u of een ongevallenverzekering iets voor u is.

De premie

De premie van uw motorverzekering bestaat uit een WA-gedeelte en een cascogedeelte. Deze worden apart berekend.

Voor het bepalen van de premies is onder meer van belang:

  • Dekking (alleen WA of ook casco)
  • Cataloguswaarde
  • Leeftijd van de bestuurder
  • Aantal schadevrije jaren
  • Bouwjaar van het voertuig
  • Postcodegebied

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search