skip to Main Content

Hoe werkt onze dienstverlening bij een hypotheek advies?

Wederzijds vertrouwen is bij een gesprek voor een goed hypotheekadvies heel belangrijk. Dit realiseren wij ons heel goed! 

Eerste contact

Vaak wordt na het eerste contact per telefoon of email de basisinformatie met elkaar uitgewisseld. Op basis van deze informatie maken wij een eerste inschatting van de haalbaarheid van uw wensen.

Vervolg contact

Wij maken daarna graag een afspraak met u, zodat wij samen kunnen kijken of uw wensen en mogelijkheden bij elkaar passen. Het is ook een heel belangrijk moment om elkaar beter te leren kennen om de beweegredenen van u goed te begrijpen. Eigenlijk is dit het leukste van ons werk; iedere dag verschillende mensen. Het maakt ons vak zo mooi. De eerste afspraak en berekening is voor u vrijblijvend en zonder kosten.  Wanneer wij het vertrouwen in elkaar uitspreken, maken wij vervolgafspraken. Voordat u De Geldwinkel Kennemerland het vertrouwen geeft om uw hypotheek te laten verzorgen, weet u precies welke kosten u gaat betalen en waar u op moet letten.

Aankoop woning

Wanneer u van plan bent om een woning te gaan aankopen, dan is het verstandig om eerst een goed advies in te winnen. De regelgeving is vaak complex, zeker fiscaal. Voor starters gelden weer andere eisen dan voor doorstromers. De standaard rekentools bij verschillende partijen zijn vaak niet passend in uw situatie. Laat u goed voorlichten!

Relatiebreuk

Helaas kan het gebeuren dat uw relatie niet loopt zoals u voor ogen had en moet u alleen verder.

De gezamenlijke woning en hypotheek is dan een complex verhaal. Kan één van beiden blijven wonen of moet de woning verkocht worden? Wij geven u graag inzicht in de mogelijkheden tijdens het moeizame en emotionele proces van uw relatiebreuk.

Verbouwing en woningverbetering

De keuze is vaak verbouwen of verhuizen. Wanneer u een extra hypotheek nodig heeft voor een verbouwing, dan kijken wij gelijk of uw lopende hypotheek nog passend is. Vaak is het verstandig om de lopende hypotheek over te sluiten en soms is een extra hypotheek passend. Wij rekenen graag alles scenario’s voor u door.

Oversluiten van uw lopende hypotheek

De lagere rente verleid veel mensen tot het oversluiten van de hypotheek. Dit is echter niet in alle situaties verstandig. Afkopen van de rente is en de hypotheek verhogen is zeker een goede mogelijkheid, wanneer de waarde van de woning dit toelaat. Wanneer er voldoende eigen middelen zijn, kan alleen het afkopen van de rente verstandig zijn. Wij rekenen graag de mogelijkheden voor u door en geven u daarna een passend advies.

Overwaarde benutten voor andere doeleinden dan uw eigen woning

Veel mensen beschikken op dit moment over veel overwaarde op hun woning en willen hier iets mee doen. Kan dit? Het antwoord is ja, alleen niet is iedere geldverstrekker even soepel. Vaak is de wens om kinderen te helpen bij de aankoop van een eerste woning met een schenking. Ook zijn er steeds meer mensen die hun overwaarde benutten voor de aankoop van een tweede woning.  Wij bespreken graag de mogelijkheden voor u en zullen u wijzen op de fiscaliteit van de deze keuze.

Verhuurhypotheek

Wanneer u een tweede woning wilt aankopen voor de verhuur dan zijn daar mogelijkheden voor tot 80% van de waarde in verhuurde staat. Wellicht kan dit gecombineerd worden met een deel overwaarde van uw eigen woning. Het is een complexe situatie en iets om goed over na te denken voordat u hieraan begint. De fiscale veranderingen zullen zeker meegenomen moeten worden in de overweging of u tot aankoop van een tweede woning wilt overgaan. Wanneer u samen met uw partner allebei uit een zelfstandige woning komt en gaat samenwonen, dan is er vaak de vraag: “Gaan wij de overgebleven woning verkopen of verhuren?”. Wij helpen u graag met uw overwegingen.

Overige

Bovenstaand zijn de meest voorkomende situaties. Natuurlijk kan uw situatie anders zijn en zoeken wij ook daar naar een juiste oplossing. Er zijn verschillende hypotheekvormen mogelijk. Welke voor u passend is zal blijken uit onze gesprekken en uiteraard uw persoonlijke wensen. 

Een hypotheekadvies via De Geldwinkel Kennemerland betekent voor u een persoonlijke begeleiding van kwalitatieve medewerkers met ruim 20 jaar ervaring.  Wij nodigen u van harte uit voor een eerste vrijblijvende afspraak. Tot ziens!

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search