skip to Main Content

Meer mensen op zoek naar werk

Het percentage werklozen onder de Nederlandse beroepsbevolking steeg in december tot 3,8 procent. Dat is 0,1 procentpunt meer dan in november en de eerste stijging sinds de piek in juli 2020. Het CBS meldt dat de stijging komt doordat meer mensen naar werk zijn gaan zoeken.
Lees verder

Huur stijgt naar gemiddeld bijna 1200 euro

De gemiddelde huurprijs in de vrije sector is in het vierde kwartaal van 2021 gestegen naar 1.184 euro. Dat is 4,3 procent hoger dan vorig jaar. Een eengezinswoning kost gemiddeld 1.145 euro per maand, een appartement 1.197 euro per maand.
Lees verder

Banken rekenen vaker en meer kosten

Geld storten, geld opnemen en veel geld hebben: banken rekenen steeds meer voor de gewone transacties met geld. In de afgelopen jaren zijn niet alleen de tarieven van banken omhoog gegaan, maar moet ook betaald worden voor diensten die eerder gratis waren.
Lees verder

Recordbedrag aan hypotheken afgesloten in december

In december 2021 is er voor een recordbedrag van 12,5 miljard euro aan hypotheken afgesloten. Nooit eerder is binnen een maand voor zo'n hoog bedrag aan hypotheken afgesloten. Dat is vooral te danken aan de enorm hoge woningprijzen.
Lees verder

Nederland in top-4 EU met stijging woningprijzen

Nederland staat bij de EU-landen op plek 4 als het gaat om de sterkst stijgende woningprijzen. In het derde kwartaal van 2021 werden woningen in de Europese Unie gemiddeld ruim 9 procent duurder, in Nederland was dat bijna 17 procent.
Lees verder

Woonlasten huiseigenaren bijna 3 procent hoger

Wie een koophuis heeft, betaalt dit jaar 2,9 procent meer aan gemeentebelastingen dan afgelopen jaar. Zowel de onroe­ren­de­zaak­be­las­ting (ozb) als de afvalstoffen- en rioolheffing gaan omhoog. Dat meldt Nu.nl op basis van onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).
Lees verder

Historisch laag aantal faillissementen in 2021

In 2021 zijn volgens voorlopige cijfers van het CBS 1.536 bedrijven failliet verklaard. Dat is het op een na laagste aantal sinds de start van de CBS-meting in 1981. In december 2021 werden er 30 bedrijven, exclusief eenmanszaken, minder failliet verklaard dan in november.
Lees verder

Inflatie stijgt naar 5,7 procent in december

Consumentengoederen en -diensten waren in december 5,7 procent duurder dan een jaar eerder. In november was de inflatie nog 5,2 procent. De inflatie werd vooral opgedreven door hogere prijzen voor energie en voeding.
Lees verder

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search