25-6-2019

WOZ-waarde klopt met marktwaarde

De WOZ-waarden van woningen die jaarlijks worden vastgesteld door gemeenten, liggen prima in lijn met de ontwikkelingen op de woningmarkt. Dat concluderen de Waarderingskamer en het Kadaster.

Lees verder
25-6-2019

Nieuwe zzp-wet kan nog wel tien jaar duren

De arbeidswet stamt uit 1907 en sluit niet aan bij de huidige arbeidsmarkt. De wet wordt dan ook hervormd, maar volgens minister Koolmees van Sociale Zaken kan het nog wel tien jaar duren voor het arbeidsrecht volledig is aangepast aan de nieuwe tijd.

Lees verder
21-6-2019

Vertrouwen consument verbetert

De stemming onder consumenten verbeterde in juni. Het consumentenvertrouwen komt uit op 0, tegen -3 in mei. Dat betekent dat er in juni evenveel optimisten als pessimisten zijn. Vooral het oordeel over het economisch klimaat verbetert.

Lees verder
21-6-2019

Huizenprijzen hoger dan ooit

Koopwoningen waren in mei 7,2 procent duurder dan dezelfde maand in 2018. Daarmee kwamen de woningprijzen op het hoogste punt ooit. Toch is de prijsstijging van woningen de eerste maanden van 2019 afgevlakt. Dat melden het CBS en het Kadaster.

Lees verder
21-6-2019

Zorgkosten stijgen naar 100 miljard euro

De uitgaven in de zorg zijn vorig jaar met 3,1 procent gestegen. In totaal werd 100 miljard euro aan kosten voor de gezondheidszorg uitgegeven. Het is de sterkste toename sinds 2010 en tevens het hoogste bedrag ooit, aldus het CBS.

Lees verder
21-6-2019

Studieschuld verzwijgen bij hypotheekaanvraag moeilijker

Door aanpassingen in het systeem bij DUO wordt het lastiger om een eventuele studieschuld verborgen te houden bij het aanvragen van een hypotheek. Dat schrijft minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren aan de Tweede Kamer.

Lees verder
21-6-2019

Een op vijf Nederlanders overwoog overstap bank

Ruim een op de vijf Nederlanders overwoog in de afgelopen twaalf maanden een overstap naar een andere bank. Dat schrijft Dell Boomi op basis van onderzoek onder duizend Nederlandse bankklanten.

Lees verder
21-6-2019

Flexinkomen makkelijker meegenomen onder NHG

Starters met een flexibel inkomen krijgen meer mogelijkheden om een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) af te sluiten. Dit najaar start een experiment met een aantal kredietverstrekkers.

Lees verder
21-6-2019

Acceptatieplicht waarschijnlijk bij verplichte aov

Als er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering komt voor zelfstandigen, zoals in het pensioenakkoord is afgesproken, zijn verzekeraars verplicht iedere zzp'er te accepteren. Dat vindt althans minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken.

Lees verder
18-6-2019

Dekkingsgraad pensioenfondsen weer omlaag

De dekkingsgraad van grote pensioenfondsen ABP, PME en PMT is in mei flink gedaald. Bij ABP en PMT ging de dekkingsgraad in mei omlaag naar respectievelijk 96,1 en 97,4 procent. In april stonden de fondsen nog boven 100 procent.

Lees verder