skip to Main Content

Iets minder faillissementen in mei

In mei van dit jaar zijn 18 bedrijven minder failliet verklaard dan in april, meldt het CBS. Dat is een daling van 5 procent. De trend van het aantal faillissementen is wel al ruim 2 jaar stijgend. In de eerste vijf maanden van 2024 zijn er ruim 40 procent meer bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode een jaar eerder.
Lees verder

Begraven het duurst in westen van Nederland

Begraafplaatsen in Zuid-Holland en Noord-Holland zijn gemiddeld het duurst van heel Nederland. Cremeren kost in Overijssel het meest. Dat blijkt uit onderzoek van uitvaartverzekeraar Monuta die de prijzen vergeleek van ruim 1.500 begraafplaatsen en crematoria.
Lees verder

Opstalverzekeringen zijn flink duurder geworden

Sinds 2019 is de gemiddelde premie van een opstalverzekering gestegen met 40 procent. Dat blijkt uit onderzoek door MoneyView. Voor vrijstaande woningen is de stijging zelfs 50 procent. Gemiddeld betaalt een consument nu 415 euro per jaar aan premie.
Lees verder

Fraudepogingen bij ruim twee derde bedrijven

Belgische en Nederlandse bedrijven zijn met grote regelmaat slachtoffer van fraude en oplichting. Ruim twee derde (69 procent) van de bedrijven had de afgelopen 2 jaar had te maken met fraudepogingen. Dat is wel 10 procentpunt lager dan daarvoor.
Lees verder

Aantal ziekmeldingen blijft afnemen

In het eerste kwartaal van 2024 lag het ziekteverzuim van werknemers met 5,5 procent opnieuw lager dan een jaar eerder. Ook in het eerste kwartaal van 2023 was er een daling ten opzichte van het jaar ervoor (van 6,3 naar 5,7 procent). Die afname heeft zich doorgezet. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Lees verder

Meer werknemers bouwen werkgeverspensioen op

Het aantal werknemers dat geen pensioen opbouwt is in drie jaar met bijna 20 procent afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
Lees verder

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search