9-12-2019

Banken gaan risico-opslag hypotheek zelf verlagen

De Rabobank gaat als eerste grote bank automatisch de risico-opslagen op de hypotheken aanpassen, zonder dat de klant erom hoeft te vragen. De Consumentenbond had daar al lang voor gepleit en roept andere banken op dit voorbeeld te volgen.

Lees verder
9-12-2019

Bedrijven betalen meer voor verzekering zonnepanelen

De premies van verzekeringen voor zonnepanelen stijgen de laatste tijd flink. Verzekeraars schatten het brandrisico hoog in en verdubbelen in sommige gevallen de premie. Er zijn ook verzekeraars die zonnepanelen helemaal niet meer verzekeren.

Lees verder
9-12-2019

Mkb spaart winst op

Mkb-ondernemers keren slechts 30 procent van hun winst uit en laten relatief veel geld op de bank staan. Daarmee is het mkb volgens De Nederlandsche Bank (DNB) voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het grote spaaroverschot in Nederland.

Lees verder
6-12-2019

Detailhandel zet 3,7 procent meer om

De omzet van de detailhandel was in het derde kwartaal van dit jaar 3,7 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Vooral internetverkopers en winkels die te maken hebben met de woningmarkt zagen hun omzet stijgen.

Lees verder
6-12-2019

Belastingdienst waarschuwt voor stijging phishing

De Belastingdienst krijgt veel meer meldingen van phishing dan normaal. Normaal gesproken krijgt de Belastingdienst zo'n veertig meldingen per week, maar nu staat dat op vijfhonderd meldingen per dag.

Lees verder
6-12-2019

Een op de zes krijgt te maken met bankfraude

Een op de zes consumenten heeft in 2018 en 2019 te maken gekregen met bankfraude. Dat blijkt uit een enquete van de Consumentenbond. Bij ruim 275 ondervraagden is ook daadwerkelijk geld gestolen.

Lees verder
5-12-2019

Ozb en afvalheffing volgend jaar flink hoger

De onroerendezaakbelasting (ozb) stijgt volgend jaar gemiddeld met 4 procent en dat is bijna twee keer zoveel als in 2019. Uit een steekproef van vereniging Eigen Huis (VEH) blijkt dat bij 12 gemeenten de stijging zelfs meer is dan 10 procent.

Lees verder
4-12-2019

Rentevaste periode van hypotheek steeds langer

Consumenten zetten hun hypotheekrente steeds langer vast. In november bereikte die rentevaste periode een nieuw record met 17,4 jaar. Meer dan de helft (53 procent) van de hypotheken in Nederland heeft nu een rentevaste periode van 20 jaar.

Lees verder
4-12-2019

Zuid-Holland duurste voor autoverzekering

Premies voor een autoverzekering zijn het hoogst in Zuid-Holland. De allerhoogste premie wordt betaald door Zuid-Hollandse jongeren tussen 18 en 24 jaar voor volledig cascodekking. Friezen betalen gemiddeld de laagste premies voor hun autoverzekering.

Lees verder
3-12-2019

Zelfstandigen positief over financiële positie bedrijf

In 2019 zijn meer zelfstandig ondernemers zonder personeel positief over de financiële situatie van hun bedrijf dan vier jaar geleden. In 2015 was 43 procent tevreden, nu is dat 53 procent.

Lees verder