11-12-2018

Hypotheek vrijwillig aflossen zou 350 euro per jaar besparen

Gezinnen met een hypotheek kunnen honderden euro's per jaar besparen als ze hun hypotheekschuld vrijwillig versneld aflossen. Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB).

Lees verder
11-12-2018

Mensen met geldproblemen vragen nauwelijks hulp

Veel Nederlanders met betalingsproblemen krijgen niet de hulp die ze nodig hebben. Volgens budgetteringsinstituut Nibud weet de helft van de huishoudens met ernstige betalingsproblemen niet waar ze met dergelijke problemen terechtkunnen.

Lees verder
11-12-2018

Ondernemers tegen wet die tijdelijk werk duurder maakt

Ondernemers uit detailhandel, horeca, recreatie en land- en tuinbouw komen in actie tegen de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maakt. Ze hebben in Den Haag een manifest aan de vaste Kamercommissie voor SZW overhandigd.

Lees verder
11-12-2018

Werkgeverersclubs praten ondernemers bij over brexitonzekerheid

VNO-NCW en MKB-Nederland gaan ondernemers bijpraten over de brexit nu er in het Verenigd Koninkrijk de nodige onduidelijkheid is ontstaan door het uitstel van een parlementaire stemming.

Lees verder
11-12-2018

Aantal verkeersclaims gedaald maar schadelast neemt toe

Het aantal verkeersclaims naar aanleiding van een aanrijding is in 2017 met achttien procent gedaald. De schadelast is afgelopen jaar wel met zeven procent toegenomen. Dat komt volgens verzekeraars met name door de hogere kosten van letselschade.

Lees verder
7-12-2018

Lage benzineprijs drukt stijgende consumentenprijzen

Consumentengoederen en -diensten waren in november 2,0 procent duurder dan een jaar eerder. De prijsstijging schommelt volgens het CBS al vijf maanden rond de 2 procent.

Lees verder
7-12-2018

IMF wil gelijkere beloning zzp-ers en werknemers

De verschillen tussen werknemers en zzp-ers moeten worden verkleind en de lonen zouden omhoog moeten. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport over Nederland. Ook moet volgens het IMF het pensioenstelsel hervormd worden.

Lees verder
7-12-2018

Ozb volgend jaar gemiddeld met 2,2 procent omhoog

De onroerendezaakbelasting (ozb) gaat volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH) volgend jaar met gemiddeld 2,2 procent omhoog. VEH hield een steekproef onder 111 gemeenten en concludeert ook dat de verschillen tussen gemeenten groot zijn.

Lees verder
7-12-2018

November ook weer topmaand hypotheekaanvragen

De maand november staat met ruim 34.000 aanvragen voor nieuwe hypotheken in de top 10 terecht. Dat is vooral te danken aan mensen met al een eigen woning die de hypotheek willen oversluiten.

Lees verder
5-12-2018

Sinterklaascadeaus nog steeds bij fysieke winkel gekocht

Van de mensen die Sinterklaas vieren, kocht 51 procent dit jaar de cadeaus vooral in fysieke winkels. 26 procent kocht de pakjes vooral online, aldus een enquete van Nu.nl onder 4.817 lezers.

Lees verder