skip to Main Content

Ook zorgfonds PFZW verhoogt pensioenen

Pensioenfonds PFZW, na ambtenarenpensioenfonds ABP de grootste van Nederland, verhoogt vanaf oktober de pensioenuitkeringen met 2,7 procent. Het fonds volgt daarmee ABP en metaalfonds PME, die bekendmaakten de pensioenen al per 1 juli te verhogen.
Lees verder

Hypotheekrente stijgt door

De gemiddelde hypotheekrente is inmiddels rond de vier procent uitgekomen. Vrijwel alle geldverstrekkers hebben recent hun rentes flink verhoogd.
Lees verder

Koopwoningen in mei bijna 19 procent duurder

Koopwoningen waren in mei 18,8 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is nog steeds een forse stijging, maar wel een daling in vergelijking met een maand eerder. In april stegen de prijzen nog met 19,7 procent.
Lees verder

Aandeel NHG-hypotheken neemt toe

In het jaar 2021 zijn in totaal 123.403 hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verstrekt. Een jaar eerder waren dat er nog 132.021. Ruim 75.855 garanties werden afgelopen jaar afgegeven voor de aankoop van een woning. Dit blijkt uit het jaarverslag 2021 van NHG.
Lees verder

Minimumloon voor het eerst extra verhoogd

Het kabinet voert voor het eerst sinds de invoering in 1969 een extra verhoging door van het minimumloon. De verhoging van het minimumloon gaat volgend jaar in en gebeurt in drie stappen. De verhoging valt overigens in het niet bij het inflatiecijfer.
Lees verder

Spreiding schenkvrijstelling wordt ingekort

De mogelijkheid om een schenking voor de eigen woning over drie jaar te spreiden, en daarbij gebruik te maken van de hoge vrijstelling, wordt met één jaar ingekort. Dit heeft staatssecretaris van Rij van Financiën bekendgemaakt.
Lees verder

Meer faillissementen in mei

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gestegen. Er zijn in mei 71 bedrijven meer failliet verklaard dan in april, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen is nog steeds laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.
Lees verder

Sterkste stijging hypotheekrentes sinds 2008

De hypotheekrente is vorige week fors gestegen. Afgelopen vrijdag werd een stijging van 0,3 procentpunt genoteerd. Dat is de sterkste weekstijging sinds de financiële crisis in 2008, aldus De Hypotheekshop.
Lees verder

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search