skip to Main Content

Hypotheekrente stijgt nog niet erg snel

De hypotheekrente is een belangrijk gegeven voor de koopwoningmarkt, voor iedereen die een verbouwing met financiering van plan is of voor oversluiters. Hoe lager de rente, des te meer huizenkopers kunnen lenen en des te sneller de huizenprijzen stijgen, al was dat effect de laatste vier jaar relatief klein. De gemiddelde rente die werd afgesloten daalde van 2,41 procent in 2017 naar 1,75 procent in 2021. Bij een hypotheek met NHG en een rentevasttijd van 10 jaar, is de rente bij veel aanbieders zelfs onder de 1 procent.
Amanda Bulthuis van Rente.nl ziet grote economische onzekerheid als gevolg van de omikronvariant en verwacht dat de hypotheekrentes later in 2022 stijgen, maar wel met 'maximaal met enkele tienden tot een half procentpunt'. Een reden dat de rente wat oploopt, is volgens veel economen de hoge inflatie. Geld wordt minder waard en een hogere rente kan dat proces afremmen. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search