skip to Main Content

Online shoppen groeit maar fysieke winkels blijven favoriet

Volgens Betaalvereniging Nederland rekenden we in totaal 5,87 miljard keer af bij de fysieke kassa, voor een bedrag van 146 miljard euro. Daarbij is vooral het contactloos betalen zeer populair. Slechts bij een op de tien transacties wordt de kaart nog in de betaalterminal gestoken Alle overige betalingen worden gedaan door de pinpas tegen de terminal te houden of met smartwatch of smartphone. Deze zogeheten wearables nemen een kwart van de contactloze betalingen voor hun rekening.
Het gebruik van contant geld was vorig jaar een stuk minder populair dan betalen met de pinpas. In totaal is 1,35 miljard keer afgerekend met cash. Dat is net zo vaak als het jaar ervoor, maar fors minder (-40 procent) dan in het laatste precoronajaar. De pandemie heeft er dus voor gezorgd dat het aantal contante betalingen flink kromp. Het aantal webaankopen steeg vorig jaar met 14 procent. Het totale bedrag dat online werd uitgegeven steeg nog harder, met 20 procent. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search