skip to Main Content

Gemeenten mogen eigen inwoners voorrang geven bij koophuizen

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat het om 30 procent van de sociale koopwoningen. Dat zijn huizen in de prijsklasse tot 355.000 euro, wat volgend jaar de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is. Door de schaarste aan koopwoningen in deze goedkopere categorie lopen vooral starters en eenverdieners zo'n huis mis, doordat de woningen te duur zijn. “Het is belangrijk dat er ook plek komt en blijft voor de mensen die een binding hebben met de gemeente; de leraren, de verpleegkundigen, de politieagent”, aldus de minister. Volgens haar kunnen gemeenten een 'beperkt aantal' woningen binnenkort op deze manier toebedelen. De wetswijziging is opgesteld in overleg met de gemeenten.
Voor huurhuizen geldt nu al dat gemeenten ze mogen toewijzen aan woningzoekenden met een lokale binding. Daar zit wel een beperking op van 25 procent van de woningen, maar dat wordt opgeschroefd naar 30 procent.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search