skip to Main Content

Groeiende groep jongeren belegt

Het onderzoek laat zien dat hoewel deze beleggers zelf aangeven dat je het alleen moet doen als je voldoende kennis hebt, zij zelf niet allemaal voldoende kennis lijken te hebben. Zo geeft de helft van de beleggers een verkeerd antwoord op een kennisvraag over beleggen, en belegt één op de tien zonder spaargeld achter de hand te hebben. Ruim een kwart (27 procent) belegt in cryptovaluta, terwijl crypto’s bijzonder risicovol zijn.
Nibud noemt de intentie van de jongeren goed. “We snappen dat zij, nu de rente zo laag is, op zoek gaan naar een andere manier om vermogen op te bouwen. Beleggen kan een optie zijn, alleen niet als je verder helemaal geen buffer hebt. De hoofdregel is dat je alleen belegt met geld dat over is, geld waarmee je risico kan lopen. Als je dan bijvoorbeeld je auto total loss rijdt, heb je geld achter de hand voor een nieuwe. Al je spaargeld gebruiken om te beleggen is dan niet handig.”
Waar beleggen jongeren in?

  • 42 procent belegt traditioneel (aandelen, obligaties en fondsen) en/of crypto‘s.
  • 27 procent heeft crypto‘s.
  • 31 procent belegt in aandelen, obligaties en fondsen.
  • 10 procent belegt alleen in crypto‘s.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search