skip to Main Content

Pensioenen opnieuw niet verhoogd bij ABP

De grote pensioenfondsen hebben de pensioenuitkeringen al jaren niet verhoogd. Dat komt feitelijk neer om een inkomensachteruitgang voor pensioengerechtigden, omdat de prijzen voor goederen en diensten al jaren stijgen. Zo stegen de prijzen van goederen en diensten tussen september vorig jaar en september dit jaar met 2,4 procent. 
Een fonds mag de pensioenen verhogen, als de zogeheten dekkingsgraad hoog genoeg is. De dekkingsgraad geeft de verhouding weer tussen het beheerde vermogen en de uirtkeringsverplichtingen. Om te kunnen verhogen, moet die dekkingsgraad boven de 110 staan. Bij ABP staat die op 100,3. 
Ook andere grote fondsen, waaronder metaalfonds PMT en zorgfonds PFZW, verhogen de pensioenuitkeringen naar verwachting niet, omdat ook bij deze fondsen de dekkingsgraad ruim onder de 110 staat. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search