skip to Main Content

Veel NHG-hypotheken voor verduurzaming

In het eerste kwartaal van 2022 financierde bijna 30 procent van de consumenten verduurzaming mee in een hypotheek met NHG. Het percentage consumenten dat verduurzaming meeneemt in de financiering voor woningverbetering is zelfs gestegen van 36,8 procent in 2021 naar 55,5 procent in 2022.
De stijgende energieprijzen raakt woningeigenaren hard in de portemonnee en vormen samen met overheidssubsidies voor isolatie en zonnepanelen een stimulans om te verduurzamen. De hypotheekrente is het afgelopen kwartaal flink gestegen, maar nog altijd relatief laag. Hierdoor is het ook voor bestaande woningeigenaren nog steeds aantrekkelijk om de hypotheek over te sluiten of te verhogen en daarbij verduurzaming mee te financieren. 
Woningen onder de kostengrens van NHG (in 2022 355.000 euro) hebben vaker een slecht energielabel. NHG kijkt naar mogelijkheden om consumenten met energielabels D, E, F of G te helpen hun woning te verduurzamen en daarmee de betaalbaarheid te vergroten. Bijvoorbeeld door met de overheid en markt in gesprek te gaan over de mogelijkheden om voor woningeigenaren in kleine VvE’s een drempel in de financiering weg te nemen door een borg te bieden. Voor deze groep is het vaak moeilijk om te verduurzamen. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search