skip to Main Content

Minder hypotheekrisico door stijgende huizenprijzen

Volgens het CBS staan nu veel minder huizen onder water. In 2014 was bij 33 procent de hypotheekschuld hogre dan de woningwaarde, in 2020 is dat nog maar bij 6 procent van de huiseigenaren het geval. Sindsdien is dat aantal alleen maar verder gedaald, zegt een woordvoerder van het CBS. Dat komt doordat hypotheken tegenwoordig verplicht afgelost moeten worden en doordat huizen alleen maar meer waard zijn geworden.
Vooral bij huiseigenaren onder de 25 jaar is de woning nog weleens minder waard dan de hypotheekschuld, maar ook in die groep was dat twee jaar geleden nog maar in 15 procent van de gevallen zo. In 2014 was dat nog 62 procent. In dat jaar bevond de hoeveelheid huizen met zogeheten onderwaarde zich op een dieptepunt. Dat kwam doordat de huizenprijzen in de jaren na de kredietcrisis van 2008 erg daalden.
In 2020 had 17 procent van de huiseigenaren geen hypotheekschuld. Dat kwam de afgelopen jaren steeds vaker voor.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search