skip to Main Content

Nibud blijft hameren op noodzakelijke buffer

Hoe hoog die financiële reserve moet zijn, is afhankelijk van persoonlijke omstandigheden en wensen. Nibud: “Een bufferbedrag is voor iedereen anders. Het geadviseerde bufferbedrag is onder andere afhankelijk van de huishoudsituatie, de eventuele auto en de inventaris. Het bedrag is een advies, maar wel belangrijk. Het achter de hand hebben van een buffer geeft grip op geld en voorkomt financiële stress. Met een buffer kan iets worden vervangen of betaald, zonder daar geld voor te moeten lenen.” De buffer is bedoeld om te gebruiken en vervolgens weer aan te vullen.
Nibud heeft op zijn website een bufferberekenaar beschikbaar gemaakt waarmee iemand een persoonlijke adviesbuffer kan berekenen, gebaseerd op specifieke huishoudsituaties. Het geadviseerde bufferbedrag is een richtlijn. Ook geeft de tool tips en adviezen om te starten met het sparen voor een buffer.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search