skip to Main Content

Veel meer e-bikes gestolen

Volgens vergelijkingssite Pricewise lag het diefstalrisico bij jongeren ruim 4,5 keer hoger dan bij 65-plussers. De 65-plussers blijken de fiets namelijk vaker veilig op slot in een schuur of berging, terwijl de jongere doelgroep de fiets vaker op slot in de stad laat staan. Zo’n 10 procent van het totaal aantal gestolen fietsen staat helemaal niet vast. De e-bike op slot zetten (met eventueel tweede slot) is essentieel om een diefstal te claimen bij de verzekeraar.
Het diefstalpercentage van e-bikes lag altijd fors lager dan bij niet-elektrische stadsfietsen, maar ligt volgens de vergelijkingssite inmiddels bijna op hetzelfde niveau. Er waren ruim 18.000 aangiftes voor gestolen e-bikes. Een gestolen e-bike is door een track-en-trace-systeem wel vaak terug te vinden. Zo’n 80 procent van de gestolen e-bikes wordt hiermee opgespoord. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search