skip to Main Content

Huurprijzen stijgen verder door krapte

Volgens makelaarsvereniging NVM en Vastgoedmanagement Nederland zijn er wel grote regionale verschillen. In enkele gemeenten stabiliseerden de prijzen. Verder stegen de huurprijzen van bestaande bouw minder hard dan die van nieuwbouw.
Voor woonhuizen steeg de prijs gemiddeld met ruim 5 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020. Nieuwe huurders betalen daarvoor nu maandelijks gemiddeld 10,12 euro per vierkante meter. Bij appartementen stegen de prijzen met ruim 6 procent. Nieuwe huurders betalen gemiddeld 14,80 euro per vierkante meter.
Met name in de regio Amsterdam, Amstelveen en Almere bleven de prijzen voor nieuwe huurders stabiel ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar daalden de huurprijzen zelfs licht. In de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem en Utrecht stegen de prijzen op jaarbasis. In Rotterdam was de stijging het hoogst, met ruim 25 procent. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search