skip to Main Content

Nederland een van de hoogste inflaties in EU

In de hele EU gingen de prijzen in maart 7,8 procent omhoog. Volgens de cijfers van Eurostat bedroeg de inflatie in Nederland vorige maand 11,9 procent. Dat is iets hoger dan de inflatiecijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) twee weken geleden bekendmaakte, omdat de Europese cijfers op een andere manier berekend worden.
Volgens de Europese rekenmethode komt Nederland uit op de vierde plaats van de 27 landen in de EU. Dat is fors hoger dan in februari, toen Nederland nog op de elfde plaats stond. Litouwen had met 15,6 procent de hoogste inflatie in maart. In Malta gingen de prijzen met 4,5 procent het minst hard omhoog. Volgens Eurostat zijn de gestegen energieprijzen de belangrijkste boosdoener van de hoge inflatie. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search