skip to Main Content

Aantal hypotheekaanvragen daalt

In de eerste drie maanden van dit jaar werden in totaal 191.000 hypotheken aangevraagd. Oorzaak is onder andere de stijgende rente. Uit angst voor nog verdere stijgingen, sloten veel huiskopers en huiseigenaars snel een hypotheek af. Wie zijn rente twintig jaar vast wil zetten, betaalde aan het begin van dit jaar nog gemiddeld 1,39 procent. Inmiddels is dat ongeveer twee keer zoveel. Andere hypotheekrentes laten dezelfde ontwikkelingen zien. Overigens lagen de rentetarieven nog maar enkele jaren geleden rond de 5 procent. 
In vergelijking met de eerste drie maanden daalde het aantal aanvragen in april naar 54.000 aanvragen. Dat is overigens nog steeds een stuk meer dan het maandgemiddelde van 2021: 45.000.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search