skip to Main Content

Half miljoen zelfstandigen kregen corona-uitkering in 2020

De 501.000 ontvangers van coronasteun hadden samen ongeveer 330.000 bedrijven. De meeste van die bedrijven, ruim 16 procent, vielen onder de specialistische zakelijke diensten. Dat zijn bijvoorbeeld architectenbureaus, advocatenkantoren en belastingconsulenten. Die sector telt de op één na meeste zzp'ers in ons land.
In de horeca-, cultuur- en sportsector werd relatief veel Tozo-steun aangevraagd, net als in de overige dienstverlening. Daar vallen onder andere kappers en schoonheidsspecialisten onder. In de bedrijfstak met de meeste zelfstandigen, verhuur en overige zakelijke diensten, werden de minste uitkeringen aangevraagd. Volgens het CBS komt dat omdat die sector minder last heeft gehad van de coronamaatregelen.
Sinds 1 oktober is de Tozo-uitkering afgeschaft, net als de rest van de coronasteun. Zelfstandigen die nog steeds vrezen in de problemen te komen, kunnen beroep doen op de reguliere bijstand voor zelfstandigen: Bbz.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search