skip to Main Content

Een derde beleggers neemt te veel risico

Mede door de lage spaarrente zijn Nederlanders fors meer gaan beleggen, Dat kan een goede manier zijn om vermogen op te bouwen als ze dit weloverwogen gebeurt en beleggers zich bewust zijn van de risico’s. Het aantal beleggende huishoudens steeg de afgelopen twee jaar van 1,4 naar 1,9 miljoen. De meesten kiezen ervoor om dit zonder advies te doen en zelf hun transacties te beheren. Deze vorm van beleggen wordt execution-only genoemd. Het is de meest toegankelijke vorm van beleggen omdat de kosten lager zijn en dienstverlening online is, meestal via een beleggingsapp.
Uit onderzoek onder execution-only-beleggers blijkt dat een ruime meerderheid wekelijks of vaker de waarde van zijn beleggingen bekijkt. Deze groep heeft de neiging tot overreactie op prijsschommelingen, waardoor ze meer gaan handelen en hogere kosten maken. Ook te weinig spreiden of een portefeuille met veel risicovolle producten zoals crypto’s of CfD’s, leidt meestal tot een lager rendement. Dit handelsgedrag ziet deAFM bij ongeveer een derde van de beleggers. Uit het onderzoek blijkt verder dat 36 procent het geld dat ze beleggen waarschijnlijk nodig hebben. Dat kan op korte termijn zijn bij financiële tegenslag, als bijvoorbeeld de auto of wasmachine stuk gaat. Of om in de toekomst rond te kunnen komen na pensioen.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search