skip to Main Content

Fondsen kunnen pensioenen toch verhogen

Pensioenfondsen met een dekkingsgraad van minimaal 105 mogen de pensioenen laten meegroeien, als die fondsen zich al verbinden aan het nieuwe pensioenstelsel. Het nieuwe stelsel zou vanaf 1 januari van dit jaar gaan gelden, maar in het voorjaar kondigde het kabinet aan dat de invoering van de wet met een jaar is vertraagd. Om ervoor te zorgen dat deelnemers daar niet de dupe van worden, moet het voor fondsen makkelijker worden om de pensioenen te laten meegroeien. Het gaat om fondsen met een minimale dekkingsgraad van 105. Nu mogen fondsen de pensioenen alleen laten stijgen bij een dekkingsgraad van 110 procent. De fondsen die overstappen naar het nieuwe stelsel en 105 procent of hoger staan, moeten de mogelijkheid krijgen om 2022 te gaan indexeren, aldus PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk, de indiener van het voorstel. 
Van de vier grote pensioenfondsen voldoet overigens alleen ABP, het grootste fonds van het land, momenteel aan de dekkingsgraad van 105 procent. Het pensioenfonds voor ambtenaren en leraren had eind september een dekkingsgraad van 105,3 procent. Zorgfonds PFZW en de metaalfondsen PMT en PME komen daar nog niet aan met dekkingsgraden van respectievelijk 102 procent, 102,5 procent en 104,6 procent. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search