skip to Main Content

Faillissementen en inflatie maken crisis ernstig

De kredietverzekeraar wijst op de snel oplopende faillissementen in Europa (volgend jaar gemiddeld 40 procent hoger, in Nederland dit jaar al met 24 procent gestegen), de hoge inflatie, de oplopende rente, de dure dollar die grondstofkosten extra opdrijft en de stijgende loonkosten. “Bedrijven hebben te maken met een ongekende stijging van inputkosten die tientallen procenten hoger uitvallen. Daar is niet tegenop te werken.”
“Bedrijven en consumenten zijn somber. Investeringen en bestedingen vallen ver terug. In de eurozone geven burgers dit jaar 70 miljard euro minder uit. Ongetwijfeld zal de overheid bedrijven verder tegemoetkomen. Bijvoorbeeld door uitstel te verlenen voor het terugbetalen van de corona-belastingschuld van ruim 19 miljard euro. Wat we gaan zien is dat bedrijven schuld op schuld gaan stapelen, inclusief de oplopende rentelast. Dat houden ze maar even vol”, aldus de sombere verzekeraar.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search