skip to Main Content

Aantal woninginbraken stijgt sinds lange tijd

De toename heeft volgens de politie te maken met het versoepelen van de coronamaatregelen. De mensen waren gedurende de coronapandemie veel meer thuis en daardoor lag het aantal woninginbraken uitzonderlijk laag. “Toen begin 2022 de maatregelen verdwenen, nam het aantal inbraken ook weer toe”, aldus Sybren van der Velden Walda, landelijk projectleider woninginbraken bij de politie. “We zitten nu iets lager dan in pre-coronajaar 2019 rond dezelfde tijd. Maar het gaat naar verwachting nog altijd om ruim 25.000 woninginbraken dit jaar.”
Vooral in Drenthe (+41 procent), Flevoland (+35 procent) en Overijssel (+28 procent) sloegen inbrekers tot dusver vaker toe in vergelijking met vorig jaar. In Limburg (-8 procent) en Zuid-Holland (-1 procent) werd juist minder vaak ingebroken.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search