skip to Main Content

Aantal faillissementen stijgt maar blijft laag

Lange tijd was de verwachting dat het aantal faillissementen aan het eind van het jaar toe zou nemen, wanneer de steunpakketten worden afgebouwd. Toch blijft die verwachte faillissementsgolf uit. Afgelopen maand gingen er 130 Nederlandse bedrijven failliet. Dat zijn er 5 meer dan in april, maar respectievelijk 137 en 134 minder dan in 2020 en 2019.
Sinds juni vorig jaar neemt het aantal faillissementen af vanwege de economische steunpakketten van de Nederlandse Staat om zo de zwaarste klappen van de coronacrisis op te vangen. En die hebben effect gehad: in februari bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 1990. Ook in de maanden na februari 2021 lag het aantal faillissementen op een historisch laag niveau.
Experts gaan ervan uit dat de echte klap van de crisis door de staatssteun wordt uitgesteld tot het einde van de steunpakketten, eind dit jaar. ING liet donderdag in een rapport weten minder negatief te zijn over deze heuse faillissementsgolf.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search