skip to Main Content

NHG gaat taxatie op afstand toestaan

Op dit moment is voor een woning met een NHG-hypotheek (grens: 325.000 euro) een fysieke taxatie nodig, waarbij de taxateur het huis bezoekt en taxeert. Per 1 juli staat NHG ook een taxatie op afstand toe, een internettaxaties, ook wel desktoptaxatie genoemd. Dat wordt gedaan met behulp van een statistisch model en data over de woningmarkt. 
Deze vorm van taxatie kan gebruikt worden voor de aankoop van een woning en het oversluiten van een hypotheek. In beide gevallen mag het hypotheekbedrag maximaal 90 procent van de marktwaarde bedragen. Voor een (extra) hypotheek om te verbouwen of om energiebesparende voorzieningen te treffen is dedesktoptaxatie nog niet mogelijk. NHG verwacht dat dit vanaf januari 2022 wel mogelijk is.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search