skip to Main Content

Premie autoverzekering daalt nauwelijks

In het eerste kwartaal van 2020 daalde het aantal ongevallen met ruim 12 procent ten opzichte van 2019. In hetzelfde kwartaal van 2021 was er opnieuw een daling van 18 procent ten opzichte van 2019. Tijdens de versoepelingen in de zomer van 2020 steeg het aantal wegongevallen juist weer. 
Volgens de vergelijkingssite daalden de autopremies niet, maar is daar wel een verklaring voor: “Verzekeraars baseren de autopremie op diverse risicoanalyses op de langere termijn. Er wordt hierbij niet alleen gekeken naar het afgelopen jaar, maar ook naar schadestatistieken van voorgaande jaren.” Toch speelt een aantal verzekeraars wel in op het gedaalde aantal wegongevallen en schadeclaims. ABN Amro en Univé hebben de autopremies verlaagd. Verzekeraar Promovendum gaf in mei en juni 2020 korting op de autopremie aan bestaande klanten. Andere autoverzekeraars houden de premie stabiel om te voorkomen dat de premie fors stijgt als er een jaar volgt met meer ongevallen.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search