skip to Main Content

U wilt verhuizen, maar voorziet problemen omdat uw hypotheek onder water staat. Verkopen zou dan betekenen dat u een restschuld overhoudt. Wat zijn uw mogelijkheden om uw restschuld te financieren?

NHG

Als u een hypotheek heeft met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) keert het Waarborgfonds Eigen Woningen de restschuld uit aan uw geldverstrekker. U heeft dan een schuld bij het waarborgfonds. Die wordt kwijtgescholden als u uw woonlasten niet meer kunt betalen door ontslag, arbeidsongeschiktheid, scheiding of overlijden van uw partner. U moet bovendien meewerken met de verkoop, de woning netjes bewonen en de restschuld niet zelf kunnen betalen.

Eigen middelen

Is uw restschuld niet al te groot? Dan kunt u het bedrag misschien vanuit uw eigen middelen betalen.

Belastingvrije schenking

Als u tussen 18 en 40 jaar oud bent, mag u een schenking tot 102.010 euro belastingvrij ontvangen van iemand anders om uw restschuld te financieren. Dat hoeven niet per se uw ouders te zijn, iedereen mag u dat geld schenken.

In de nieuwe hypotheek

Sinds 1 januari 2018 mogen nieuwe hypotheken niet hoger zijn dan 100% van de waarde van de woning. Maar een restschuld mag daarbovenop meegefinancierd worden als de geldverstrekker dat goed vindt. Die restschuld kan ook onder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) vallen. Hoeveel u mag meefinancieren hangt af van de hoogte van de restschuld en de prijs van de nieuwe woning. U moet bovendien al NHG hebben.

Advies

Klop aan bij ons kantoor voor advies over de financiering van uw restschuld.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search