skip to Main Content

Met een beleggingshypotheek lost u gedurende de looptijd niets af, u betaalt alleen rente. Daarnaast betaalt u een maandelijkse premie die voor u wordt belegd. Zo bouwt u een kapitaal op dat u gebruikt om de hypotheek aan het eind van de looptijd mee af te lossen. Omdat het rendement over uw beleggingen niet vaststaat, weet u niet zeker of u voldoende opbouwt om de hypotheek helemaal af te lossen.

Andere kenmerken

  • Als u uw premie inlegt voor Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) is de uitkering die u aan het eind van de looptijd ontvangt belastingvrij.
  • U kunt een overlijdensrisicoverzekering afsluiten die uitkeert voor het geval u als verzekerde overlijdt.

Voordelen beleggingshypotheek

  • Maximaal profijt van hypotheekrenteaftrek (als uw hypotheek is afgesloten vóór 1 januari 2013).
  • De uitkering is belastingvrij als u inlegt voor een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW).

Deze hypotheekvorm is niet geschikt als u een nieuwe hypotheek afsluit. U mag dan namelijk de hypotheekrente niet aftrekken.

Nadelen beleggingshypotheek

  • U weet niet zeker of u de hypotheek aan het eind van de looptijd kunt aflossen.
  • U bent gebonden aan fiscale regels, waardoor u minder flexibel bent.

Deze hypotheekvorm is niet geschikt voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Sinds 2013 mag u namelijk de hypotheekrente alleen aftrekken als u binnen 30 jaar de hypotheek stapsgewijs aflost. Dat is bij de beleggingshypotheek niet het geval. Als uw beleggingshypotheek is afgesloten voor 1 januari 2013, mag u de hypotheekrente wel aftrekken.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search