skip to Main Content

WOZ-waarde woning gemiddeld 315.000 euro

Dat meldt het CBS, dat zich baseert op deWOZ-waarde. Bloemendaal staat met een gemiddelde waarde van 828.000 euro bovenaan de lijst. Het Groningse Pekela onderaan, met 167.000 euro. Van de provincies is Noord-Holland de duurste en Groningen de goedkoopste. Het verschil tussen beide is ruim anderhalve ton.
De gemiddelde waarde van een koophuis ligt al enige tijd boven de vier ton. De WOZ-waarde blijft daar dus ver bij achter. Dit komt onder meer doordat huurhuizen gemiddeld minder waard zijn. Gemeenten gebruiken de WOZ-waarde voor de onroerendezaakbelasting. Zij krijgen dit jaar waarschijnlijk fors meer belasting binnen, want de WOZ-waarde ging gemiddeld 8,6 procent omhoog. De grootste toename was in de gemeente Noardeast-Fryslân, met een stijging van 19,5 procent.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search