skip to Main Content

Woonlasten stijgen minder hard dan WOZ-waarde

Veel gemeenten compenseren de gestegen woningwaarde met een verlaging van het belastingtarief. Dat meldt Vereniging Eigen Huis (VEH) op basis van eigen onderzoek naar de woonlasten in alle 342 gemeenten. De aanslag gemeentelijke woonlasten bestaat uit de Ozb, afvalstoffenheffing (+3 procent) en rioolheffing (+2,9 procent) en die aanslag valt gemiddeld 3,7 procent hoger uit dan vorig jaar. In vergelijking met de hoge inflatie van 10 procent (CBS 2022) valt de gemiddelde stijging mee, aldus VEH. Toch gaan de woonlasten in 14 gemeenten met ruim 100 euro omhoog.
In 50 gemeenten stijgt de Ozb dit jaar met meer dan 10 procent. Huiseigenaren in Alblasserdam betalen ruim 32 procent meer Ozb dan vorig jaar. Andere gemeenten waar deze belasting procentueel fors stijgt zijn Oegstgeest (31 procent), Ouder-Amstel (+24 procent), Bodegraven-Reeuwijk (+24 procent) en Amsterdam (23 procent). In 37 gemeenten daalt de Ozb. In het Friese Achtkarspelen het meest met 11 procent. Maar omdat daar de afvalstoffen- en rioolheffingen omhoog gaan, daalt de totale gemeentelijke aanslag met 2 procent. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search