skip to Main Content

Woonlasten omhoog door ozb en afvalheffing

Dat is flink meer dan een steekproef onder ruim 100 gemeenten in december liet zien. Toen was er nog sprake van een gematigde stijging van de ozb met 2 procent. 

Naast de forsere stijging van de ozb gaat ook de afvalstoffenheffing met gemiddeld 4 procent omhoog. De rioolheffing stijgt met 1 procent. Door deze verhogingen betaalt een gemiddelde huiseigenaar met een meerpersoonshuishouden dit jaar 3 procent hogere woonlasten aan de gemeente. 
Net als vorige jaren zijn er ook nu weer grote uitschieters naar boven en beneden. In Landsmeer stijgt de ozb met 31 procent het hardst (gemiddeld van 365 naar 478 euro. Ook in Papendrecht en Hoorn gaat de ozb dit jaar meer dan 25 procent omhoog.  Daarentegen valt de ozb-aanslag in Weesp na de samenvoeging met Amsterdam 40 procent lager uit (gemiddeld van 270 naar 160 euro).  In totaal verhogen 21 van de 345 gemeenten de ozb dit jaar met meer dan 10 procent. Nog eens 65 gemeenten verhogen deze belasting met meer dan 5 procent. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search