skip to Main Content

Verlaging pensioenen in 2021 waarschijnlijk niet nodig

De laatste dag van het jaar is cruciaal voor de pensioenfondsen. Dan wordt duidelijk of hun dekkingsgraad boven de 90 procent zit. De dekkingsgraad bepaalt hoeveel geld de fondsen in kas moeten hebben om de pensioenen te kunnen betalen. De grens is 90 procent. Wie daaronder zit, is verplicht de pensioenen volgend jaar te verlagen. 
Door de opleving op de aandelenbeurzen lijkt die dreiging voor de meeste fondsen afgewend. Toen dit najaar duidelijk werd dat op korte termijn verschillende vaccins tegen het coronavirus op de markt zouden komen, schoten wereldwijd de aandelenkoersen omhoog. De twee pensioenfondsen in de metaalsector (PMT en PME) zitten al wat langer buiten de gevarenzone. PMT komt uit op ongeveer 95 procent, PME op 96. Beide fondsen kondigden vanochtend aan dat kortingen definitief van de baan zijn.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search