skip to Main Content

Run op oud energielabel

Zestig procent van de woningen in Nederland heeft nu een definitief energielabel.  Halverwege 2020 werd bekend dat minister Ollongren het nieuwe energielabel per 1 januari 2021 wilde invoeren, dat aanzienlijk duurder zou uitpakken. De kosten voor het oude label lagen rond tien euro, voor het nieuwe label moet tussen 190 en 300 euro worden betaald. 
Het is sinds 1 januari 2021 niet meer mogelijk om een energielabel online aan te vragen. Er komt nu een erkend deskundige langs om het label vast te stellen. De overheid geeft aan dat de gemiddelde prijs van de aanvraag ongeveer 190 euro is. Volgens Vereniging Eigen Huis vallen de gevraagde bedragen nu al hoger uit. Soms wel tot 300 euro per aanvraag, aldus VEH. De vereniging zegt te blijven pleiten voor een betaalbaar energielabel. Ook omdat het nu nog volstrekt onduidelijk is wat de meerwaarde is van dit nieuwe, duurdere label. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search