skip to Main Content

Verhoging van pensioenen nog niet in zicht

Vorige maand dac hten ambtenarenfonds ABP en zorgfonds PFZW nog dat de financiële positie zou versterken en dat daardoor de pensioenen misschien in 2023 konden worden verhoogd. Zo'n verhoging is er al jaren niet geweest. Zelfs een correctie voor de inflatie – een verhoging om degelijke tred te houden met de inflatie – zat er de afgelopen jaren niet in. Uit nieuwe cijfers blijkt dat de financiële situatie van de fondsen eerder is verslechterd dan verbeterd. 
Bij ABP zakte de gemiddelde dekkingsgraad van ruim 110 procent eind december naar minder dan 108 procent in januari. Bij metaalfondsen PME en PMT verslechterden de graadmeters eveneens met enkele procentpunten tot respectievelijk circa 105 en 103 procent. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search