skip to Main Content

Veel koopstarters vinden woningzoektocht frustrerend

Meer dan de helft van mensen die VEH ondervroeg, geeft aan dat hun kansen op de woningmarkt niet zijn verbeterd ten opzichte van een jaar geleden. De lichte prijsdalingen en het iets verruimde aanbod op de woningmarkt hebben door de gestegen hypotheekrente niet geleid tot meer betaalbare starterswoningen. Daaraan is nog steeds een groot tekort. Bij starters zorgt dit voor frustratie, moedeloosheid en onvrede. 
Behalve de moeilijke zoektocht naar een woning maken starters zich ook zorgen over de hoge woonlasten van hun dure vrijesectorhuurwoningen, hun stijgende energierekening en het feit dat ze daardoor niet meer kunnen sparen. Sommige starters zijn zó negatief dat 3 op de 10 de zoektocht naar een eigen woning heeft opgegeven. Vooral alleenstaande starters, met 62 procent de grootste groep, maken met één inkomen al bij voorbaat nauwelijks kans op een koopwoning. 
Driekwart van de koopstarters voelt zich ook niet gesteund door de politiek in de problemen die zij ervaren op de woningmarkt. Ze vinden dat de overheid te weinig doet om de tekorten op de woningmarkt aan te pakken en hun kansen op een eigen woning te verbeteren.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search