skip to Main Content

Taxatie blijft mogelijk zonder bezoek van taxateur

Calcasa, ING en de Taxatheek zeggen een manier bedacht te hebben om een woning te taxeren, waarbij de modelwaarde van de woning met de kennis van een taxateur wordt gecombineerd. Tot 1 juli van dit jaar kan een taxatie nog online en op afstand gedaan worden, aan de hand van modellen. Een taxatie is in ieder geval nodig voor de hypotheek, ook als die bijvoorbeeld overgesloten wordt. Als vanaf 1 juli geen modelmatige taxatie meer mag, zou in alle gevallen een taxateur langs moeten komen. En een fysiek taxatierapport, waarbij de taxateur het hele huis opmeet en beoordeelt, kost zo'n 500 euro.
Volgens de drie partijen is het toch mogelijk om op afstand te taxeren, ook binnen de nieuwe Europese regels. Die nieuwe methode is wel iets duurder dan de huidige modelwaardering, maar zal veel goedkoper zijn dan een volledige fysieke taxatie. De methode wordt vanaf april getest.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search