skip to Main Content

Stijgende hypotheekrente raakt vooral starters

Starters zullen daarbij de meeste pijn voelen, aldus Vereniging Eigen Huis (VEH). Die moeten namelijk nog een hypotheek afsluiten en zullen daarom als eersten te maken krijgen met een stijgende rente. VEH rekent voor dat een stel met modale salarissen van 34.000 euro en 33.000 euro begin januari nog een huis op de NHG-grens van 355.000 euro kon financieren. Bij een rentestijging van 0,61 procent, een uitschieter die inmiddels realiteit is, is de maximale hypotheek 342.000 euro. 
Ook doorstromers worden geraakt door de rentestijgingen. Wel beschikken zij in de regel over wat hogere inkomens dan starters. De lagere hypotheek die zij door de stijgende rentelast krijgen, kunnen ze compenseren met de overwaarde uit hun vorige woning.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search