skip to Main Content

Sociale huur stijgt maximaal met 2,3 procent

Die 2,3 procent is de inflatie van vorig jaar. In voorgaande jaren mochten de huren van sociale huurwoningen meestijgen met de inflatie plus 1 procentpunt. Voor het komende jaar wordt van die extra 1 procentpunt afgezien.
Het betekent niet dat alle sociale huren ook daadwerkelijk met 2,3 procent omhooggaan, want stijgingen kunnen nog hoger of lager uitvallen. Voor mensen met hogere inkomens mogen corporaties de huur meer verhogen, met maximaal 50 tot 100 euro per maand, zolang dit binnen de maximale huurprijsgrens van de woning valt. Als de huurprijs van de woning minder dan 300 euro is, mag de huur met maximaal 25 euro stijgen.
De inflatie is de afgelopen tijd fors opgelopen. In januari werd het leven in Nederland 6,4 procent duurder dan een jaar geleden. Daar zullen huurders in de sociale sector nu nog niets van merken, maar die hogere inflatie zou tot uiting kunnen komen in de huurverhoging van 2023, aldus minister Hugo de Jonge. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search