skip to Main Content

Prijzen voor starterswoningen dalen het sterkst

In het tweede kwartaal van 2023 kostte een woning gemiddeld 5,2 procent minder dan een jaar eerder. Mensen die voor het eerst een huis kochten, betaalden gemiddeld 399.000 euro , blijkt uit cijfers van Kadaster over het tweede kwartaal van 2023.
Starters zijn voor een groot deel afhankelijk van een nieuwe hypotheek. Doordat de hypotheekrente steeg, hadden zij minder te besteden. En dat drukt de prijs. Doorstromers, mensen die al een huis bezitten en iets nieuws kochten, zagen de prijzen met 3,6 procent zakken. De prijzen dalen het sterkst in de vier grootste steden. Daar betaalt een koper 8,4 procent minder voor zijn eerste huis dan in hetzelfde kwartaal in 2022. Doorstromers betalen 6,1 procent minder.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search