skip to Main Content

Banken verhogen spaarrente in augustus opnieuw

ING-spaarders die daarboven zitten, krijgen 1,15 procent tot aan een bedrag van een miljoen euro. Mensen met meer dan een miljoen ontvangen geen rente. De verhogingen van Rabobank en ING zijn mede een gevolg van het rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Die heeft in de afgelopen twaalf maanden zijn belangrijkste rentes maar liefst zeven keer verhoogd. 
De hypotheekrentes bij Nederlandse banken schoten vorig jaar al hard omhoog, maar de rente op spaarrekeningen bleef nog lang achter. Die was tot december 2022 nog maar 0,01 procent. Sindsdien hebben de banken wel diverse keren hun spaarrentes verhoogd. Met 1,5 procent zijn de spaarrentes in Nederland nog steeds aanzienlijk lager dan bij banken in andere landen, waar de rente soms oploopt tot 2,5 procent of meer.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search