skip to Main Content

Onduidelijkheid over compensatie spaartaks voor alle spaarders

Staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit) wil de tijd nemen om hierover een beslissing te nemen. In december vorig jaar oordeelde de Hoge Raad dat de manier waarop de vermogensbelasting werd gerekend in strijd was met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Iedereen die bezwaar had gemaakt, moest volgens de raad gecompenseerd worden. Maar dat geldt dus niet automatisch voor ale spaarders. 
Het is nu aan het kabinet om te besluiten of deze groep gecompenseerd wordt of niet. Van Rij schoof een beslissing hierover eerder uit naar de Hoge Raad-uitspraak, maar heeft ook na die uitspraak geen duidelijkheid verschaft. Eventuele compensatie zou een flinke tegenvaller zijn voor het kabinet. Eerder trok het kabinet 2,8 miljard euro uit ter compensatie van de groep die wél op tijd bezwaar hadden gemaakt. De groep spaarders die dat niet deed is veel groter, waardoor compensatie nog eens vele miljarden zou kunnen kosten.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search