skip to Main Content

Nibud pleit voor verhoging bijstand en minimumjeugdloon

Uit het onderzoek blijkt dat de huidige inkomensondersteuningsmaatregelen niet geschikt zijn voor de maatschappij van nu. Ze zijn voor aanvrager en verstrekker onvoldoende en te ingewikkeld om mee te werken. Hierdoor komen tienduizenden inwoners  maandelijks tientallen euro’s tekort, waardoor zij geldproblemen krijgen, aldus het Nibud. 
Het instituut pleit voor verhoging van bijstand en het minimumjeugdloon van 18-jarigen – als mensen op hun 18de financieel zelfstandig zijn moeten ze ook kunnen rondkomen en voor stellen met kinderen van 12 jaar en ouder. De bijstandsuitkering is volgens het Nibud onvoldoende om van rond te komen. Verder pleit Nibud voor verdere bescherming van mensen met lage inkomens en hoge zorgkosten. 'Versimpel het systeem en zorg als gemeente voor een goed aanvullend pakket aan tegemoetkomingen.'

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search