skip to Main Content

Auto-inbrekers wijken uit naar buitenwijken

Amsterdam staat al jaren op de eerste plaats als het gaat om auto-inbraken. Tot en met september werden in de hoofdstad dit jaar al 4.558 inbraken in auto’s gemeld (slechts 12 minder dan in dezelfde periode vorig jaar). Toch daalde het aantal auto-inbraken in het stadscentrum. In de buurten met bedrijven- en industrieterreinen nam het aantal inbraken juist toe met 33,4 procent ten opzichte van vorig jaar.  Ook steden als Rotterdam, Utrecht en Eindhoven tonen een soortgelijke trend, waarbij auto-inbrekers hun werkterrein verschuiven van het centrum naar de buurten aan de rand van de stad.
Tijdens de lockdown van april en mei werd de grootste daling van het aantal auto-inbraken zichtbaar. In die periode werden 26,6 p;rocent minder incidenten gemeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In september dit jaar was er echter juist weer een forse toename van het aantal auto-inbraken. In deze maand werd 14,5 procent vaker ingebroken dan in september 2019.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright ┬ę Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search