skip to Main Content

Negatief oordeel over verzilverhypotheek niet altijd terecht

Met een verzilverhypotheek kun je overwaarde uit de stenen halen, bijvoorbeeld om je pensioen aan te vullen of om aanpassingen aan je woning te kunnen doen zodat je er langer kunt blijven wonen. Een verzilverhypotheek is vooral interessant voor huiseigenaren die onvoldoende inkomen hebben om een standaard hypotheek af te sluiten. Als er wél voldoende inkomen is en voldoende overwaarde, is de meest voor de hand liggende en goedkoopste oplossing om een aanvullende (aflossingsvrije) hypotheek af te sluiten bij de huidige geldverstrekker.  
Verzilverhypotheken zijn vaak duurder dan reguliere hypotheken, omdat de geldverstrekker extra risico’s moet afdekken. Zo kun je als huiseigenaar de garantie krijgen dat je levenslang in de woning kunt blijven wonen en dat de rente gedurende de hele looptijd bij de schuld wordt opgeteld. Je betaalt de rente dan niet uit je inkomen. Ook kun je de garantie krijgen dat een eventuele restschuld op de einddatum wordt kwijtgescholden. De geldverstrekker loopt hiermee risico, omdat de looptijd onzeker is, evenals de woningwaarde op het moment van verkoop. 
Vereniging Eigen Huis vindt dat verzilverhypotheken wel degelijk in een behoefte voorzien en belangrijk zijn om het langer zelfstandig thuis wonen mogelijk te maken. Voor een groep huiseigenaren met een laag pensioeninkomen is de waarde in de woning de enige vorm van vermogen, en zonder een verzilverhypotheek kunnen zij de overwaarde niet gebruiken. De vereniging raadt huiseigenaren die willen verzilveren aan met een hypotheekadviseur om tafel te gaan en de mogelijkheden, kosten en risico’s goed in kaart te laten brengen.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search