skip to Main Content

Doorlopend krediet veel minder populair

Er zijn op dit moment nog maar vier aanbieders actief met in totaal zeven vormen van doorlopend krediet , meldt Infinance naar aanleiding van het besluit van Moneyview om de doorlopende kredieten niet meer in het vergelijkingsoverzicht op te nemen.  Moneyview: “Kredietverstrekkers moeten voor doorlopende kredieten aan zulke strenge regels voldoen dat vele tot de conclusie komen dat het niet meer loont om deze producten te voeren. Het beleid van de AFM lijkt vanuit het oogpunt van de wens om overcreditering en de totale consumentenschuldenlast terug te brengen succesvol te zijn, want het totale uitstaande consumentenkrediet is ten opzichte van 2010 meer dan gehalveerd.”
Het effect hiervan is wel dat voor consumenten die tijdelijk of op flexibele basis (wat) extra geld nodig hebben, straks alleen nog de peperdure alternatieven resteren, denkt de vergelijker. Deze klanten kunnen dan bijvoorbeeld kiezen voor rood staan op de betaalrekening, de creditcard aanspreken of gebruik maken van een zogenaamd flitskrediet. Die opties zijn in de regel een stuk duurder dan een doorlopend krediet. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search