skip to Main Content

Nederlandse verzekeraars beter bestand tegen crisis

De Europese verzekerings- en pensioentoezichthouder EIOPA keek onder meer of de verzekeraars genoeg buffers hebben voor het geval de economie wereldwijd opnieuw krimpt terwijl de rentes al laag zijn. Dan wordt het voor sommige landen moeilijker om hun schulden af te betalen. Tegelijkertijd gaat dan de winstgevendheid van verzekeraars omlaag. Daarnaast ging de stresstest uit van een daling van de woningprijzen met ruim 8 procent en de prijzen van commercieel vastgoed met 17 procent.
De drie Nederlandse verzekeringsconcerns deden het beter dan het Europese gemiddelde. De 44 onderzochte maatschappijen waren goed voor zo'n 75 procent marktaandeel in de Europese economische ruimte. Die bestaat uit de Europese Unie, Liechtenstein, Zwitserland, Noorwegen en IJsland.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search