skip to Main Content

Minister wil woningbouw verder versnellen

De minister ziet dat eerdere plannen en voornemens niet voldoende woningen opleveren. Met de verhoging naar 130 procent van de capaciteit verwacht ze grotere zekerheid te krijgen dat de benodigde woningbouwproductie behaald kan worden. Overleg met zeven van de twaalf provincies heeft volgens haar nu al ruimte voor 150.000 extra woningen opgeleverd die tot 2030 gebouwd moeten worden. 
Minister Ollongren: “We hebben veel nieuwe woningen nodig. Tot 2030 wil ik dat er 845.000 woningen gebouwd worden.” De stikstofproblematiek heeft de vergunningverlening in de weg gezeten. Door de bouw vrij te stellen van de natuurvergunningsplicht wordt deze belangrijke drempel weggenomen en kan de bouw weer doorbouwen. Het gaat dan om bouwactiviteiten in de sloop- en bouwfase, waarin emissies tijdelijk en beperkt zijn. Het kabinet heeft hiervoor 1 miljard euro gereserveerd tot 2030.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search