skip to Main Content

Minder mensen in financiële problemen

Van alle inwoners in Nederland had eind vorig jaar 4,5 procent moeite met het betalen van rekeningen. Een jaar eerder was dat aandeel nog 4,75 procent. Dat het aantal probleemgevallen in Nederland vorig jaar is afgenomen, komt volgens BKR vermoedelijk door de steunmaatregelen van het kabinet.

Eind vorig jaar waren er 34.000 jongeren tot 25 jaar met betalingsproblemen. Een jaar eerder waren dat er nog 32.000. Vermoedelijk hangt dit samen met het feit dat vooral tijdens de eerste coronagolf relatief veel jongeren hun baan kwijtraakten, omdat zij vooral de flexbanen hebben en minder ontslagbescherming hebben. De groep tussen 41 en de 50 jaar telt in absolute zin de meeste mensen met betalingsproblemen: 160.000 van hen hebben moeite met het betalen van facturen. Ook eind 2019 was dit al de grootste groep met betalingsproblemen.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search