skip to Main Content

Minder auto’s gestolen afgelopen half jaar

Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV), datervan uitgaat dat de daling met de coronacrisis te maken heeft. Bij vrijwel alle merken is het aantal diefstallen van personenauto's gedaald, behalve bij Nissan en Mazda. Bij die merken werden er respectievelijk 227 en 143 procent meer auto's ontvreemd.
Ook was er een forse toename in diefstallen van SUV's bij Renault, Audi, Peugeot en Opel. Volgens het LIV komt dat overeen met het groeiende marktaandeel van dit type auto's. Dat het aantal gestolen Nissans en Mazda's procentueel zo sterk stijgt, komt doordat die merken voorheen heel lage diefstalcijfers hadden. 
Het populairste merk bij dieven blijft Volkswagen met 445 gestolen auto's. Toyota volgt met 229 auto's en op de derde plaats staat Renault, waarvan 203 werden gestolen. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search