skip to Main Content

Ziekteverzuim weer hoger door terugkeer naar kantoor

Arbo Unie wijt die stijging aan de versoepelingen van de coronamaatregelen. Daardoor komen mensen weer vaker samen, onder meer op kantoor, en besmetten elkaar met griep en verkoudheid. Tijdens de lockdownmaatregelen en het dringende advies om thuis te werken, kwamen mensen minder vaak met elkaar in contact dan in 'normale' jaren, wat ervoor zorgde dat ze elkaar minder vaak besmetten met bijvoorbeeld griep.
Het aantal mensen dat zich ziek meldde was in 2020 dan ook zeer laag, ondanks de coronapandemie. Inmiddels is dat aantal gestegen naar het niveau van 2018 en 2019. Onder meer in het onderwijs, de zorg en de industrie bleven meer mensen ziek thuis. Hoewel meer mensen zich ziek hebben gemeld in het tweede kwartaal, waren ze wel minder lang ziek dan in dezelfde periode vorig jaar. In het tweede kwartaal van dit jaar waren mensen gemiddeld zes dagen achter elkaar ziek. Een jaar eerder was dat gemiddelde achttien dagen.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search