skip to Main Content

Lagere inkomens kunnen verduurzaming woning nauwelijks betalen

Wie zijn huis gaat isoleren of een warmtepomp wil installeren om van het gas af te gaan, kan daarvoor subsidie krijgen. Maar die subsidie is alleen beschikbaar als mensen minstens twee maatregelen treffen om hun huis te verduurzamen, bijvoorbeeld het isoleren van het dak én de gevel, of het installeren van zonnepanelen én het plaatsen van tripelglas.
Dat maakt het voor mensen met weinig geld lastig om van de subsidie te profiteren. Die dekt maar 30 procent van de kosten, terwijl de overige 70 procent zelf moet worden betaald. Het gaat dan meestal om bedragen van duizenden euro's. Het Centraal Planbureau waarschuwde woensdag dat de stijgende energieprijzen vooral mensen met een laag inkomen hard raken. Zij wonen vaker in een huis dat slecht geïsoleerd is, waardoor het voor hen ook belangrijker is om te isoleren.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search