skip to Main Content

Koopkracht groeide hardst sinds 2016

De cao-lonen stegen in 2020 ondanks de coronacrisis met 2,9 procent. Dat komt doordat veel loonafspraken al voor de pandemie waren gemaakt en voor heel 2020 golden. Tegelijkertijd bedroeg de inflatie – de mate waarin het leven duurder wordt – 1,3 procent.

Er waren nog steeds mensen die een nieuwe baan vonden of promotie maakten, maar ook heel wat personen raakten werkloos of verdienden minder door bedrijfssluitingen. De coronasteunmaatregelen konden die negatieve impact echter verkleinen.
Vooral dankzij de loonsverhogingen steeg de koopkracht van werknemers met 4,3 procent het sterkst. De meeste zelfstandige ondernemers zagen hun koopkracht vorig jaar toenemen, maar door bedrijfssluitingen ging 40 procent van de zelfstandigen er financieel wel op achteruit. Gemiddeld konden zelfstandigen 1,1 procent meer kopen met het geld dat ze binnenkregen.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search