skip to Main Content

Jubelton nog niet afgeschaft maar wel verlaagd

In 2024 verdwijnt de maatregel. De Tweede Kamer had gevraagd om de jubelton al in 2023 te schrappen, maar daar gaat het kabinet niet in mee. De jubelton geldt voor iedereen in de leeftijd van achttien tot veertig jaar die een huis koopt. Die groep Nederlanders kan van iemand anders een schenking krijgen waarover geen belastingen betaald hoeven te worden. Die persoon moet daar dan wel zijn woning van betalen. Momenteel gaat het om een bedrag van 106.671 euro, maar dat gaat per volgend jaar dus omlaag naar 27.321 euro.
Daarnaast hebben ouders nog de mogelijkheid om 27.321 euro belastingvrij aan hun kinderen te schenken. Dat bedrag mag vrij worden besteed. Die mogelijkheid blijft ook volgend jaar bestaan. Net als in de voorgaande jaren kan iemand maar één van de twee schenkingen krijgen.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search